Okosütvefúrók, intelligens kéziszerszámok

okosszerszam

Telefonon és számítógépen keresztül szabályozhatók az ütvefúrók és csavarbehajtók, melyek a felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. Mindez növeli a szerszámok élettartamát és csökkenti a selejtet.

 

A Milwaukee szerszámgyártó One-Key névre keresztelt digitális platformján elérhető alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását és követik azok elhasználódását – olvasható az Építési Megoldások portálon. A cikk szerint az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatók létre, melyek megkönnyítik a munkavégzést és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.

A One-Key alkalmazások 2016-ban több lépcsőben válnak elérhetővé. Először a Milwaukee új M18 Fuel fúró- és csavarbehajtó gépeivel együtt a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez teszi lehetővé, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat hozzunk létre, melyek különböző nyomatékot és sebességet állítanak be hozzájuk. A profilok közül ezután a szerszámon található gomb megnyomásával választhatjuk ki az aktuális feladatnak megfelelőt.

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, melynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról, beleértve a nem-Milwaukee darabokat is. Az alkalmazásban a szerszámokhoz hozzárendelhetők a számlák, a beszerzési és javítási költségek, és a munkavezetők beállíthatják, hogy az adott darabot melyik munkavállaló hol használja. Mivel a frissítések folyamatosan szinkronizálódnak minden eszközön, az adatok könnyen megoszthatók a különböző szerelési helyszínek és a központi iroda között.

Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás segítségével a szerelők valós időben tölthetik majd fel a bekötések eredményére vonatkozó adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetők ki. Az alkalmazás nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre.