Megkapta a Google a szabadalmat: fényenergiával működik az okoskontaktlencse

Megkapta a Google a szabadalmat: fényenergiával működik az okoskontaktlencse

Az okoskontaktlencse a könny összetételének elemzése alapján folyamatosan nyomon tudja követni a vércukorszint és a véralkoholszint alakulását, és a környezetben található allergéneket is észleli majd.

 

„Majd két évvel ezelőtt jelentette be a Google, hogy okoskontaktlencse fejlesztésébe kezd, elsősorban cukorbetegek számára, akik a találmánnyal egyszerűen kísérhetik majd figyelemmel vércukorszintjüket. Úgy tűnik, hogy a fejlesztés az utolsó fázisához érkezett, erre utal a Google saját élettani kutatóintézetének a létrehozása is. Most a Google megkapta a szabadalmat az okoskontaktlencse energiaellátására: fénnyel fog működni.

A „hagyományos”, testen hordható eszközök, mint a Google Glass viszonylag szerény sikere után a Google az egészségügy területén kárpótolhatja magát. Ha hinni lehet a rendelkezésre álló információknak, az okoskontaktlencse áttörést hozhat a cukorbetegek számára, az eszköz ugyanis a könny összetételének elemzése alapján folyamatosan nyomon tudja követni a vércukorszint alakulását.

(…)

Az okoskontaktlencse képes lesz a testhőmérséklet és a véralkoholszint folyamatos követésére, sőt a környezetben található különböző veszélyes anyagok, például allergének érzékelésére is. Így az allergiás betegek számára is hasznos segítséget nyújthat.”

További részletek a Szabadalmi blogon >>