Kiválóan megy Bécsben a szeméttelepről gyűjtött tárgyakat árusító bolt

A kidobásra szánt darabok 18 telephelyről és a talált tárgyak osztályáról kerülnek az üzletbe, gondos válogatás és beárazás után. Évente 130 ezer tárgy talál magának új gazdát, megspórolva 300 tonna szemetet.

kukas

„Szeméttelepről összegyűjtött ócskaságok, kiválogatott, megunt tárgyak kelletik magukat egy menő üzletben. A boltot a köztisztasági vállalat üzemelteti. Nemrég új helyen nyitottak, hogy elérhetőbbek legyenek.

(…)

A speciális tárolókba leadott ócskaságok 18 telephelyről kerülnek a kirakatba, gondos válogatást, szortírozást követően, felcímkézve és beárazva. Természetesen abban a reményben, hogy más még hasznát veszi. Jól jár, aki itt bármit vesz, mert nincs közte selejt.

Akár egy bolhapiac, pont olyan, minden van. Ezernyi kacat, limlom, de akad jó pár értékes és hasznos tárgy is. Játékok, minden mennyiségben. Némelyik kopottas, de sok az újnak, alig használtnak tűnő.

(…)

Az utánpótlás nem csak a szeméttelepről érkezik. A talált tárgyak osztálya is bőségesen besegít. Évente közel 50 ezer cuccot hagynak el a bécsiek, ennek legalább harmada itt köt ki, mivel a tulajdonosok hónapokig nem keresik.

(…)

A forgalomra nincs panasz. Éves szinten 130 ezer tárgy talál magának új otthonban helyet, megspórolva ezzel 300 tonna szemetet.

És hogy ez kinek jó üzlet? Mindenkinek. A bevételeket a kukások nem tartják meg, jótékonysági célokra ajánlják fel. Részben az állatmenhelynek, részben pedig a fedél nélküliek megsegítésére fordítják a nyereséget.”

A teljes bejegyzés és sok fotó a Bécsi Fekete blogon >>